maanantai 30. maaliskuuta 2009

BANTAMOI, MEDO, SADIK jne. - MIKÄ LISTA?

Seuraava nimilista ei ole se kuuluisa Tiitisen lista vieraan vallan agenteista. Minun listallani ovat seuraavat 11 nimeä.

1) Bantamoi, 2) Medo, 3) Hetemaj, 4) Eremenko, 5) Kuqi, 6) Hetemaj, 7) Petrescu, 8) Eremenko, 9) Sadik, 10) Otaru, 11) Dalla Valle.

Tältä voi parin kolmen vuoden sisällä näyttää Suomen jalkapallomaajoukkueen aloituskokoonpano. Nykyisestä aloitusryhmästämme eläköityy lähivuosina merkittävä osa. Alkaahan heistä monilla ikälukema jo nyt kolmosella. Nuorennusleikkaus on eittämättä edessä.

Nuorennusleikkauksessa tulevat nuoret ja nuorehkot maahanmuuttajataustaiset futistähtemme olemaan tärkeässä osassa. Yllä oleva nimilista antaa viitteitä. Pari listalaista lienee vielä vailla Suomen kansalaisuutta, mutta se järjestyy.

Maahanmuuttajat ja maahanmuttajataustaiset, täällä kasvaneet lapset ovat merkittävä voimavara Suomen urheilulle. Kuningas-jalkapallo etenkin on sellainen laji, jossa heidän roolinsa kasvaa kasvamistaan.

Maahanmuuttajia arvioidessamme ja arvostellessamme me suomalaiset olemme - kuten kaikki muutkin kansallisuudet - melko itsekkäitä. Haluamme hyviä maahanmuuttajia, emme elättejä. Emmekä sellaisia, jotka hyvin erilaisissa kulttuureissa kasvaneina pysyvästi vierastavat suomalaisia perusarvoja (kuten naisten ehdotonta tasa-arvoisuutta). Tämä on meiltä oikeutettua itsekkyyttä.

Jalkapallo on maailmanlaajuinen yhtenäiskulttuuri. Yksi suuri perhe. Toki vain melko harvoilla on urheilulliset edellytykset kotoutua sinne, mutta hyvä niinkin.

On vielä palattava alussa olevaan 11 nimen tulevaisuuslistaan. Vaihdetaan sieltä numero 10 pois ja otetaan mukaan sentään yksi kantaugrilainen: kymppipaita kuuluu hienoa futisstrategin uraansa yhä jatkavalle, yli 40-kymppiselle Jari Litmaselle ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti