maanantai 6. huhtikuuta 2009

EPÄLUOTTAMUSLAUSE WILHELMSSON-NIINILUODOLLE

Helsingin yliopiston johtokaksikko, rehtori Wilhelmsson ja kansleri Niiniluoto, ovat kärsineet murskaavan tappion yliopistolakiehdotusta koskeneessa professorikunnan nettiäänestyksessä. Äänestystulos on julkaistu tänään (7.4.09) klo 07.42.

Äänestysprosentti oli 40 %. Ei siis kovin korkea, mutta täsmälleen sitä luokkaa, jolla Suomen kansa tapaa demokraattisesti valita edustajansa europarlamenttiin - totean tämän mielenkiinnolla, koska olen itsekin europarlamenttiehdokas.

Demokratia on tätä. Nukkuvat 60 %:n "äänestäjät" saavat tyytyä demokraattisesti valppaiden valintoihin. Yliopiston johdon on syytä kunnioittaa tätä demokratian piirrettä: siis ei mitään selittelyjä siihen tapaan, että nukkuneet 60 % tai ainakin valtaosa heistä varmaan ovat olleet tyytyväisiä HY-johdon osoittamaan elastiseen sopeutumiseen opetusministeriön edessä.

Äänestyksen viiden osakysymyksen tulokset olivat seuraavat:

1) Laitosneuvoston on saatava valita laitosjohtaja: tätä kannatti 87 %.

2) Tiedekuntaneuvoston on saatava valita dekaani: kannatus 89 %.

3) Kollegion on saatava valita rehtori: tätä kannatti 86 %.

4) Hallituksen enemmistön on oltava yliopistolaisia: kannatus 88 %.

5) Virkasuhteet on säilytettävä: tätä kannatti 84 %.

Yliopiston johdon ajamat, ulkopuolisten enemmistövaltaa, työsuhteisiin alentamista ja rehtorin käskytysketjua kannattavat mielipiteet kärsivät siis professorikunnassa todellisen murskatappion.

Jo aikaisemmin HY-johdon näkemykset ovat kärsineet totaalisen tappion opiskelijajärjestöjen julkisissa kannanotoissa.

Kaksi murskatappiota. Keitä yliopiston johto siis enää edustaa, paitsi itseään? Keskiryhmiäkö, vain, ja jos edes?!

Demokratiassa tällaisten tappioiden jälkeen jää johdolle vain yksi johtopäätös: tehdä fagernäs-liliukset.

2 kommenttia:

  1. Ei tällä tavalla mennä Eu parlamenttiin.

    VastaaPoista
  2. Suuri äänestäjäkunta - se karvalakkiporukka - vitut välittää yliopistojen hallinnosta ja muusta kuohunnasta siellä. En väheksy yliopistouudistuksen kärhämöintiä mitenkään, mutta EU-vaaliteemaksi siitä ei ole.

    EU-vaaleissa pitää nostaa esille tunteita kohottavia teemoja kuten maahanmuuttopolitiikka - ympäristöjalanjälkemme ei kestä palmun alta haalittavaa porukkaa, ilmastopolitiikka - Suomi ei pilaa ilmastoa ei voi siitä maksaa, suomalaisten meppien tehtävä EU-parlamentissa - pitääkö Suomen puolta meille tärkeissä kysymyksissä vaiko ollaanko kilttejä mallioppilaita ja kansantaloutemme menestyminen EU:n piirissä -tähän teemoja. Ja lopuksi Suomi NATOon.

    VastaaPoista