torstai 16. huhtikuuta 2009

GATES JA MEDVEDEV YLIOPISTOPUHUJINA

Tuleva Aalto-yliopisto aikoo aikanaan avata komeasti. Vihkiäisten pääpapiksi koetetaan värvätä maailman rikkain mies, Bill Gates. Siis jonkinlainen "Wavegate".

Aallon sanoma ja suunta on selvä: amerikkalainen big business on uuden yliopiston innoittaja. Huolimatta viimeaikaisista katastrofaalisen huonoista näytöistään. Lama meidän taloudessamme on jenkkilähtöinen, mutta pääpuhujaksi ei silti kelpaa maailman henkisesti rikkain mies, Dalai Lama.

Jo ennen Aalto-avajaisia ehättää Helsingin yliopistoon puhumaan naapuripresidentti Medvedev. Hän on viime aikoina Venäjällä pitänyt demokratian lippua pari piirua korkeammalla kuin Putin. Medvedev jopa antoi haastattelun "niskurilehdelle", mihin Putin ei ole suostunut.

Medvedev puhunee demokratiastakin sanotussa ensi maanantain tilaisuudessa Helsingin yliopiston juhlasalissa. Samassa juhlasalissa , jossa kuluvan huhtikuun 1. päivänä suuren konsistorin kokouksessa yliopiston hallinnon demokratia koki kovia. Tosin yliopiston johdon hallinnoima yliopistotiedotus vaikeni asiasta pohjoiskorealaiseen tapaan.

Sekä Aalto-yliopistoa että Helsingin yliopistoa vaivaa näinä aikoina liturginen YYA: Yritysystävällisyys-, Yhteistutkimus- ja Almunantosopimus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti