torstai 23. huhtikuuta 2009

ÖKYOPTIOKONSULTIN MEGAPALJASTUS!

Tiedäthän Yrjö Kopran? Hän on se suurjohtajien jättipalkkio-ohjelmia laativa konsultti, joka pari päivää sitten lipsautti TV-ohjelmassa megaluokan paljastuksen. TV:ssahan keskusteltiin mm. liliusten ym. 70.000 euron suuruusluokan kuukausipalkoista. Siis peruspalkasta kuukaudessa.

Tuossa TV-keskustelussa Kopra sanoi - ilmeenkään värähtämättä - että ison johtajan peruspalkka ei ole kannustin, vaan se maksetaan työpaikalle saapumista ja ajan kuluttamisesta siellä.

Kiitos, Yrjö Kopra! Ilmeisen vahingossa alaston totuus lipsahti kaikelle kansalle. Myöhemmin hän on yrittänyt selitellä - turhaan.

Siis suurjohtaja saa 70.000 euroa kuukaudessa pelkästä työpaikalle saapumisesta ja oleilusta siellä. Huolestunut kansa kysyy, miten suurjohtaja saa aikansa duunissa kulumaan. Netissäkö surffaillen, vaikkapa nettipokeria pelaten?

Suurjohtaja siis käärii hihansa ja ryhtyy tositoimiin yrityksen tuloksen parantamiseksi vasta sitten, kun jättiperuspalkan päälle luvataan bonuksia ja optioita. Vasta sitten työ maistuu, kun rahakasan avulla "kannustetaan" ja "sitoutetaan"!

Missä on röyhkeyden ja ahneuden raja nyky-Suomen isokenkäisimpien piirissä?

Kopran historiallinen lipsahdus-paljastus on megaluokkaa. Samaa luokkaa esimerkiksi kuin jos rikoksesta syytettyä puolustava asianajaja sanoisi TV:ssä: "Päämieheni on kyllä tehnyt tuon teon, mutta syyttäjä ei pysty todistamaan sitä."

Me tavalliset kansalaiset olemme kiitollisia Yrjö Kopralle. Nyt pelin hengen ymmärtää Erkkikin. Yrjöttää tosin.

2 kommenttia:

  1. Fasismi-jutun kommenttilinkki ei toimi.

    VastaaPoista
  2. Sikäli mikäli maailman politiikkaa tunnen, tämä ja muut lukemani bloggaukset täällä ovat näkevän (ehkä myös väkevän) ihmisen kirjoittamia asioista joista olen ihmettelyn tasolla.

    VastaaPoista